Coördinatietraining onder weerstand

De moderne voetballer moet een geweldige atleet zijn die sterk en explosief is, snel kan sprinten en lange afstanden over het hele veld kan lopen. Daarnaast moet hij snel van richting kunnen veranderen en op hetzelfde moment overzicht behouden.

Hier is een  goede conditie (een sterk lichaam en een groot uithoudingsvermogen) van groot belang. Maar dat is niet het enige…

De beste voetballers zijn sporters die goed bewegen; ze hebben een goede coördinatie. Als jij je lichaam in iedere situatie onder controle hebt zonder dat je er over hoeft na te denken, ga je automatisch beter presteren.

In dit onderdeel leer je met speciale oefeningen om optimaal te bewegen waardoor je sneller, sterker en meer wendbaar wordt. Daardoor wordt je coördinatie en stabiliteit beter waardoor jij voorbereid bent op iedere situatie tijdens de wedstrijd, ook als je al moe begint te worden.

Omdat je van deze training niet alleen sterker wordt maar ook leert om je lichaam goed te bewegen, is het risico dat je een blessure oploopt veel kleiner. Wij vinden dit onderdeel heel belangrijk Daarom zijn wij de eerste voetbalacademie in Nederland die 3x per jaar specifiek test op onder andere kruisband- en hamstring blessures.

Voordelen Coördinatietraining

Optimalisatie lichaamsgebruik

Optimalisatie perceptie

Blessure preventie

Scroll naar boven